Grafikai pályázat

A Leonardo Média Akadémia Informatikai Szakközépiskola grafikai pályázatot indít általános iskolai (5-8.osztály), és középiskolai tanulók részére.

2050

A pályázat témája középiskolásoknak:

A világ egy felgyorsult tempójú technikai fejlődés után megálljt parancsolt a környezetet pusztító új elképzeléseknek és helyette egy élhetőbb világ létrehozását szorgalmazta a föld lakosságának. A világ kereskedelmi cégei fokozatosan a környezettudatosság, valamint a környezetvédelem fontosságát hangsúlyozzák. Ez utópia? Nem biztos!

Te hogyan képzeled el a jövőt? Szerinted hogyan fognak kommunikálni egymással az emberek, hogyan, milyen eszközökkel fognak közlekedni, vagy milyen lakásokban fognak élni?

Készíts több nézőpontú, részletes látványtervet egy az általad elképzelt

1.Kommunikációs eszközről (telefon), vagy
2.Közlekedési eszközről (autó), vagy
3.Lakásról - házról

Mindenképpen tartsd szem előtt a környezetvédelem fontosságát terved elkészítése során. (Pl. napelemmel működő telefon, vagy újfajta energiát felhasználó közlekedési eszköz).
Az értékelésnél mindenekelőtt a képi megjelenítés pontossága és precizitása, valamint az elképzelés ötletesség lesz a döntő szempont.
A pályázat témája általános iskolásoknak:
Te hogyan képzeled el a jövőt? Szerinted hogyan fognak kommunikálni egymással az emberek, hogyan, milyen eszközökkel fognak közlekedni, vagy milyen lakásokban fognak élni?

Rajzold le egy elképzelt város egy részletét, a munkába siető embereket modern közlekedési eszközeikben, a modern épületeket és minden olyan dolgot, ami szerinted ma még nem létezik, de 40 év múlva már megszokott dolognak fog számítani.

Pályázati feltételek:
A pályázaton részt vehet minden általános iskolás (felső tagozatos) tanuló, illetve minden középiskolás, diákigazolvánnyal rendelkező tanuló.

A pályamunkák mérete:
Minimum A/3, maximum A/2

A pályaművek az alábbi technikákkal készülhetnek:
-Elektronikus grafika (bármilyen egyedi grafikai eljárással, grafikai programok segítségével)
-Festmény (akril, olaj, akvarell, tempera, stb.)
-Szabadkézi rajz (színes ceruza, akvarell ceruza, akril, pasztell, stb. alkalmazásával elkészítve)
A képeket paszpartu nélkül kérjük beküldeni. A grafikai munkákat, illetve a fotókat JPG formátumban (legalább 2048x1536 felbontással) a grafikai.palyazat@mediaakademia.hu e-mail címre, CD-re kiírva postai úton, ajánlva az iskola címére kell beküldeni.

A beküldendő pályázatban meg kell adni:

-A pályázó nevét, születési helyét, idejét, e-mail címét, az osztály megnevezését, a felkészítő tanár nevét, elérhetőségét, az iskola nevét.
-Az elektronikusan beküldött pályaművek tulajdonságaiban kell beállítani a pályázó nevét, a kép címét, a megjegyzés rovatban kell feltüntetni az osztály megnevezését, a felkészítő tanár nevét, elérhetőségét, és az iskola nevét.

Beküldési határidő: 2011. Május 9.
 

A pályázat eredményhirdetése, díjátadása:

Időpont: 2010. május 25.

Helyszín: Korzó Galária - Leonardo Média Akadémia Informatikai Szakközépiskola kiállító terme
4400 Nyíregyháza, Korzó Üzletközpont. B épület 3. emelet

Beküldési cím: Leonardo Média Akadémia Informatikai Szakközépiskola
4400 Nyíregyháza, Mártírok tere 9.

A borítékra írják rá: Leonardo grafikai pályázat