2011. évi beszámoló

2011. január – augusztus
Az akkreditált „Magánszálláshely minősítő mukatárs” elnevezésű, PL-4368 programakkreditációs lajstromszámú képzést a Magánszállásadók Országos Szövetsége (MOSZ) felkérésére képeztünk szakembereket januárban Hévízen, majd februárban Siófokon és Székesfehérváron. Ezáltal 120 fő szerzett Magánszálláshely minősítő munkatárs szerzett képesítést szakmai feladatainak ellátásához.

Iskolánk informatikai munkacsoportjának közreműködésével 2011. március 22-én Gyöngyösön a Károly Róbert Főiskolán az ÖSSZEFOGÁS-TISZK szervezésében megvalósítottunk egy szakmai konferenciát Az e-learning fejlesztése és az „internetes közösségépítés és közösségben rejlő lehetőségek” címmel. A konferencián neves előadók színesítették az egésznapos szakmai programokat.
Januárban, áprilisban és októberben szerveztünk KITEX szakmai nyelvvizsgát idegenforgalom és a kereskedelem szakterületén angol, illetve német nyelven.

Februártól a nyíregyházi Korzó Bevásárlóközpontban iskolánk Galériát üzemeltet, ahol az alkalmazott grafikus tanulóink munkáiból, vendégművészek műveiből és a kollégáink által készített grafikai anyagaikból szervezünk folyamatosan megújuló kiállításokat.
Bővítettük a foglalkoztatottaink létszámát. Örömünkre szolgált, hogy korábban iskolánkban végzett tanulónk visszatérve hozzánk felsőfokú végzettséggel a gyakorlati oktatók között köszönthettük.

Márciusban a gyakorlati képzés fejlesztéséhez megérkeztek azok az eszközök, amelyeket a TISZK-el együttműködésben, a TIOP-3.1.1-09/1-2009-0024 „A szakképzés és felnőttképzés infrastruktúrájának átalakítása” konstrukció keretében a „TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések az ÖSSZEFOGÁS-TISZK Kft. Intézményeinél” pályázat eredményeként kaptunk. Ezáltal fejleszthettük az informatikai, a grafikai, az újságírói és az idegenforgalmi szakképzéseink gyakorlati oktatását.

A szakmai előadásokat nyíregyházán folytattuk a Leonardo-s napok keretében, a média és a közszereplők témakörében, ahol többek között Azurák Csaba is az iskola vedége lehetett. Leonardo da Vinci – iskolánk névadójának – születésnapját minden évben megünnepelve, egy sportnap keretében fejleszthettük tanulóink közösségi szerepvállalását.
Májusban megkezdődött az érettségi és a szakmai vizsgák időszaka. 2011-ben 15 esti gimnáziumi képzésben résztvevő tanulónk tudott érettségi bizonyítványt szerezni.

A tanév végén szakmai vizsgát tettek tanulóink, felsőfokú idegenforgalmi szakmenedzser, emeltszintű újságíró és grafikus szakon. Több pedagógusunk, a korábban megkezdett mesterfokú továbbképzését sikeresen befejezte, ezáltal ismét fejlődött az iskola szakmai színvonala. Megkezdődtek az átalakítási munkálatok a TIOP-3.1.1-09/1-2009-0024 pályázat keretében a gyöngyösi Opál Hotelben, ezáltal az ÖSSZEFOGÁS-TISZK, mint projektgazda tulajdonosi körének az alapító törzstőkéjét megnöveltük. A Hotel átadásának időpontja várhatóan 2012. március vége.
Az ÖSSZEFOGÁS-TISZK tagiskoláiban – ezáltal a mi iskoláinkban is – bevezetésre kerül a Taninform elektronikus adminisztrációs rendszer. A TISZK folyamatos megbízásokkal, feladatokkal és kihívásokkal élénkítette a munkánkat, így a 2011-es év a közös feladatokkal volt kibővítve. Megváltozott az iskola székhelye 2011. szeptember 01-től Gávavencsellő, Hősök tere 7/3.  helyett 4468 Balsa, Szabolcsvezér u. 31-1. lett.

2011. szeptember – december
A 2011/2012-es tanévet, Nyíregyházán 152 fő érettségi utáni emeltszintű, illetve felsőfokú szakképzésben résztvevővel, 40 fő esti gimnáziumban tanulóval, Balsán 80 fő esti gimnáziumi, Egerben, a fenntartásunk alatt működő Európai Üzleti Ismeretek Szakközépiskolája 107 fő középfokú, emelt szintű és felsőfokú szakképzésben résztvevőkkel kezdtük meg.