A Mustár Rádióban jártunk

Új lehetőség előtt állnak az LMA diákújságírói. A Mustár Rádióban tett májusi látogatással a csatlakozás lehetőségét is megteremtettük, ami számtalan előnyhöz, tapasztalathoz, élményhez juttatja az arra vállalkozó fiatalokat. Csupán annyit kell tenniük mindezért, hogy bátorságukat összeszedve önkéntesként jelentkeznek a rádióhoz, kipróbálják magukat, s a gyakorlatban megtanulják a szakma sajátosságait.

Gyakorlat teszi a mestert – tartja a mondás. És ez milyen igaz. Akadnak szép számmal olyan feltörekvő fiatalok, akiket bőven ellátott a teremtő tehetséggel, azonban nem kapnak alkalmat arra, hogy megmutassák, mit tudnak, vagy hogy elmélyíthessék eddigi tapasztalataikat.

Ezzel ellentétben a nyíregyházi Média Akadémia növendékei előtt a tanáruk, Herczku Tünde által szervezett látogatással megnyílt az út ahhoz, hogy éljenek a nekik felkínált lehetőséggel. Ahogyan azt Vitál Tibor főszerkesztő és Dombóvári Gábor vezető hangsúlyozta, a  Mustár Rádió csapata szeretettel várja azokat az újságíró palántákat, akiket vonz a rádiózás, vagy szeretnék kipróbálni a hírszerkesztést, a vágást, az interjúkészítést egy kellemes környezetben.

A Mustárház – mint mindig – most is szívesen fogad bárkit szerkesztőségébe. Ugródeszkának, gyakorlatnak a média és kommunikáció területén tanulóknak azok az LMA-sok is ajánlják, akik ott jártak.

Haga Renáta

KÉPGALÉRIA