Gimnázium

MIÉRT VÁLASSZ BENNÜNKET?

A Leonardo Média Akadémia több mint tíz éve működő köznevelési intézmény. Ez idő alatt megismertük a diákok világát, igényeit, képességeit, a környezetükkel szemben támasztott követelményeit. Tévedés azt hinni, hogy a gyerekek nem tudják, mit akarnak a világtól, hogy nem álmodoznak, hogy nincs bennük akarás. A világ kinyílt előttük, árad rájuk a ma, és gyakran felkészületlenek a megfelelő befogadásra.

Nyíregyháza belvárosában csodaszép épületben tanulnak majd a Leonardo diákjai. A hagyományos nagy osztálytermek helyett itt sok-sok kisebb csoportban lehet a tantárgyak nagy többségét tanulni. Nyíregyháza új gimnáziumában a nevelés és oktatás alapfogalmait felváltja az értékközvetítés, a személyiségfejlesztés. A tanár-diák viszony partnerségen alapul. A tanulást szolgáló eszközök a jövő lehetőségeit is felmutatják. A tantermet, az iskolaépületet cserediák programmal bővítjük ki. Az osztályközösség csoportokká alakul, miközben egyéni fejlesztés is folyik.


MERT ITT MEGTANULHATSZ MINDENT AMIVEL A VILÁGON BOLDOGULSZ

 

Ehhez nyelveket kell beszélni!

Nálunk tanulhatsz jól beszélő tanároktól, nyelvi programokból, párban és kisebb közösségekben. Nem szavakat kell magolni, hanem beszélni, zenét hallgatni, társalogni. És ha már megvan az alap, irány az ország, ahol ezt a nyelvet beszélik. Társintézmények, csereprogramok diákja lehetsz.

Randizhatsz az Eifel torony lábánál, vagy akár a Big Bent hallgatva, lehetsz diák Máltán, Spanyolországban, de Róma is megér egy misét…

 


NÁLUNK A TANULÁS FŐ CÉLJA A DIGITÁLIS TUDÁS

Megismered az IBM és a Mac gépek világát, tanulhatsz, játszhatsz, ismerősöket szerezhetsz – akár egy életre is. De ha nagyon megtetszik, szakmát is szerezhetsz, hogy később a munkád és a hivatásod is ez legyen.

Azt valljuk, az informatikát nem tanulni kell, hanem csinálni. Ráadásul, ha ezt közösségben teszed, akkor nem a rabjává, hanem a használójává válsz a technikának. A mobilodat sem kell állandóan használni, de tudatosan mindenképpen.

 


 

 MILYEN A LEONARDOS DIÁK?